Треньорът на Милан Кларънс Зеедорф заяви, че офанзивата на неговия тим към местата, даващи право на участие в Лига Европа, съвсем не е приключила и ще продължи.

В събота следобед „росонерите“ приемат намиращия се под чертата Ливорно, като ще търсят задължителни три точки, които би трябвало да ги приближат до 5-ото място. То понастоящем се заема от кръвния враг Интер с актив от 53 пункта – с 5 повече от Милан.

„Резултатите са важни и добрата на работа на всички в отбора ни измъкна от негативния период“, коментира Зеедорф. „Сега ще искаме да удължим победната си серия. Срещу Катания в миналия кръг не играхме добре, но такива неща се случват. Сега тимът излиза с подходящия дух, а Катания е по-силен съперник, отколкото класирането показва.“

„Същото се отнася и за Ливорно. Ние ще натискаме за място в Лига Европа, но като спортсмени бихме искали да стигнем и по-далеч. Нашата физическа подготовка се подобри, но е ясно, че част от играчите ще бъдат уморени по това време от кампанията. Сега мислим само за Ливорно“, допълни наставникът.