Отборът на Милан победи с 2:1 Удинезе на Сан Сиро в мач от 23-я кръг на Серия А. Освен с двете попадения на новото попълнение на „росонерите“ Марио Балотели, срещата ще се запомни и със спорната дузпа в продължението, която реши изхода на срещата.

Отборът на Милан започна много убедително двубоя. Още в 40-та секунда на срещата дебютантът Марио Балотели се оказа на чиста позиция, но остави първия си гол с екипа на „росонерите“ за малко по-късно.

В 20-та минута Ел Шаарави също имаше възможност да открие резултата, но стреля на сантиметри над вратата на Удинезе.

Доброто настроение и отличната игра на домакините доведоха мача до гол в 25-та минута. Дебютът на Марио Балотели се оказа впечатляващ. Ел Шаарави центрира отляво, топката рикошира в защитник на съперника, но стигна до бившия футболист на Манчестър Сити, който стреля за 1:0.

В началото на второто полувреме ролите се размениха, като видимо играчите на Милан показаха, че смятат срещата за спечелена. От това се възползва тимът на Удинезе. В 55-та минута Пинци с точен удар направи резултата 1:1.

„Росонерите“ взеха всичко в свои ръце след преполовяването на втората част, като в 78-та минута само гредата спаси мрежата на Удинезе от гол след мощен изстрел на Нианг.

В 86-та минута Марио Балотели изпълни пряк свободен удар, но вратарят на гостите Падели изби в корнер, заплашително отправената топка към мрежата.

В даденото от съдията продължение Ел Шаарави падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник на Удинезе, който обаче игра първо с топката. Реферът отсъди спорната дузпа, реализирана от Марио Балотели за крайното 2:1.

Със спечелените три точки Милан се изкачи на четвъртото място в подреждането с 40 точки, колкото има и петия Интер. Удинезе е на 9-а позиция с 33 пункта. Лидер е Ювентус с 52.


szólj hozzá: Milan vs Udinese 2:1 MATCH HIGHLIGHTS