Новината за постигнатата договорка между Интер и халфа на Монако Жофри Кондогбиа е нещо повече от сериозен удар по амбициите на Милан. „Росонерите“, които също искаха талантливия французин, вече започват притеснително да изостават на всички фронтове, а има вероятност и да изпуснат считания за сигурно ново попълнение Джаксън Мартинес.

На „Сан Сиро“ планираха мащабна лятна селекция с инвестицията на новия си акционер Бий Течаубол. Дотук въпреки усилията на изпълнителния директор Адриано Галиани събитията не се развиват в правилната насока.

Днес няколко медии в страната обявиха, че Интер на практика ще отмъкне Кондогбиа, с когото е постигнал съгласие за 5-годишен контракт при заплата 4 милиона евро на сезон.

Това насочва Милан към втория вариант в списъка – полузащитникът на Марсилия Жанели Имбула, който е оценяван на 19 милиона евро. Проблемът е, че „нерадзурите“ изглежда разполагат с капацитет да купят и него. За момента именно те са по-вероятната дестинация пред тъмнокожия опорен халф.

За да се влошат нещата съвсем, последните слухове говорят, че Атлетико Мадрид може да изпревари Милан за Джаксън Мартинес. Порто не се интересува от това кой ще купи звездата му, стига да се покрие исканата сума от 35 милиона евро.

„Росонерите“ не искат да платят, преди Мартинес да се подложи на медицински тестове в тяхнат база, а това е невъзможно към момента, тъй като нападателят е в лагера на Колумбия заради течащата в момента Копа Америка. „Дюшекчиите“ обаче били готови да подпишат с Мартинес, без той да се подлага на прегледи, и в следващите дни не е изключено да пратят свой емисар в Чили.