Рома може да претърпи много жесток удар за следващия сезон, тъй като за момента няма ресурс за постоянния трансфер на Стефан Ел Шаарави.

Италианският нападател пристигна през зимата под наем от Милан, след като не успя да се наложи в Монако, където също играеше като преотстъпен. На „Олимпико“ обаче Малкия Фараон се върна към най-добрата си форма и почна да бележи още от самото начало на престоя си.

В договора между Милан и римляните има клауза за откупуването на 23-годишния техничар, като тя може да се активира във всеки един момент и е на стойност 13 милиона евро. Тревожният сигнал за феновете на „вълците“ произлиза от това, че ръководството на клуба се обърнало до колегите си от Милано с питане дали плащането може да настъпи след 30 юни. Тогава се явява краят на сезона в Серия А, а съответно и края на договора между клубовете.

По този повод предстои среща между изпълнителния директор на „росонерите“ Адриано Галиани и спортния директор на Рома Валтер Сабатини. Треньорът на Рома Лучано Спалети иска Ел Шаарави в състава си, но това изисква сериозни финансови компромиси.

През лятото в Рим от наемите си се завръщат Хуан Мануел Итурбе (от Борнемут) и Адем Ляич (Интер), тъй като техните клубове едва ли ще ги закупят. И двамата са атакуващи играчи, с което бройката на този тип футболисти се увеличава прекалено.

Освен това клубът трябва да плати 9 милиона евро на Щутгарт, ако иска да задържи Антонио Рюдигер, а също и 15 милиона евро на ПСЖ, за да закупи за постоянно Люка Дин.