По всичко личи, че Фиорентина ще загуби един от най-важните си футболисти през последните сезони – плеймейкъра Борха Валеро. Рома и Милан са клубовете, които проявяват най-сериозни амбиции относно подписа на испанеца.

Бившият ас на Виляреал играе на „Артемио Франки“ от 2012 година, като бе повече от основна фигура и при Винченцо Монтела, и при сегашния наставник Пауло Соуса. Сега Монтела пое Милан и едно от първите му изисквания е отново да работи с 31-годишния Валеро. По принцип стила на Монтела набляга силно върху притежанието на топката, а Валеро е майстор в това отношение – той завърши миналия сезон с обща успеваемост от 89 процента при пасовете.

Рома изповядва подобна философия и затова не е чудно, че треньорът Лучано Спалети също има свои планове, свързани с Валеро. Италианският тактик трябва да намери удачен заместник на продадения в Ювентус Миралем Пянич, който беше основната креативна сила в атака.

Фиорентина със сигурност ще иска доста пари, за да се раздели с един от водещите си състезатели. Въпреки немалката възраст на Валеро, „виолетовите“ не смятат да го продават евтино.