Френският защитник Адил Рами е платил половин милион евро, за да може трансферът му от Валенсия в Милан да стане факт. Новината бе потвърдена и от изпълнителния директор на италианците Адриано Галиани.

Централният бранител изкара втората половина на миналия сезон като преотстъпен на „Сан Сиро“ и бързо се утвърди сред титулярите. Двата клуба се бяха разбрали „росонерите“ да платят 7 милиона, за да откупят правата на 28-годишния футболист, но тази сума не бе по възможностите на гранда от Милано.

Оттам предложиха едва 3,75 милиона, което доста забави преговорите по сделката. В крайна сметка „прилепите“ намалиха цената до 4,25 милиона, като не бяха склонни да отстъпват повече. И тя обаче се видя твърде висока за Милан, затова се наложи самият Рами да се намеси. На практика футболистът се съгласи да смъкне 500 хиляди евро от заплатата си, за да може Милан да покрие цената.

„Играчът ще започне тренировки с нас“, уточни Галиани. „Още не сме подписали, тъй като нашият президент е зает, но споразумението е много близо до успешен завършек.“

„Подобрихме нашата оферта до Валенсия, като разликата бе покрита от играча, за да се случи трансфера. Той заслужава само уважение заради своята постъпка“, допълни босът на „росонорите“.