Проблемите, които Милан изпитва в преследването на желаните цели на трансферния пазар, може да принуди клуба да погледне по-надолу в списъка с именат на евентуалните заместници на Марио Балотели. Така не е изключено в отбора съвсем скоро да акостира някой измежду Фернандо Торес и Самуел Ето'о.

Докато италианският национал оформя последните детайли по трансфера си в Ливърпул, „росонерите“ пробваха да го заменят последователно с Джаксън Мартинес (Порто) и Матиа Дестро (Рома), ала и в двата случая шансовете не изглеждат в полза на италианците.

От Порто категорично отхвърлиха възможността да се разделят с колумбийския си голаджия това лято, докато в Рома най-вероятно ще отхвърлят предложението за едногодишен наем срещу 5 милиона евро с клауза за откупуване на стойност 16 милиона. "Джалоросите" биха се съгласили единствено ако получат около 20 милиона евро накуп за 23-годишния играч, тъй като имат да кърпят бюджет след множеството летни покупки.

Поради тази причина Милан ще преговаря с Челси за Фернандо Торес, като ще действа по същата схема – първо преотстъпване за един сезон и евентуално последвало закупуване на вече 30-годишния Ел Ниньо.

Последната опция са преговори със Самуел Ето'о, който в момента е свободен агент, след като договорът му с Челси изтече. Тук обаче проблем може да се окажат огромните финансови претенции на камерунеца, с които той си затвори вратите за трансфер в Ливърпул.