Ръководството на Милан предприе драстични мерки, за да форсира продажбата на своя нападател Карлос Бака. „Росонерите“ пуснаха официално съобщение, че колумбиецът няма да бъде част от турнето в САЩ.

Медиите в Италия научиха, че грандът от Милано е приел последната оферта на Уест Хем за голаджията, който обаче не иска да играе при „чуковете“ и вчера дори обяви, че няма търпение да се присъедини към съотборниците си за контролите в Америка.

В Милан показаха, че държат нещата да се случат по техния начин и затова официално ще оставят Бака на Апенините, като подчертават, че решението не е продиктувано от причини, свързани с трансферния пазар.

„Милан реши, след молба на треньора Винченцо Монтела, да приложат спрямо Карлос Бака – който пристигна в четвъртък в Милано – и Матиа Де Шилио – който трябва да се появи на 28 юли – същият критерий както в случаите с Джанлука Лападула и Леонел Ванджони“, гласи съобщението. „По тази причина Бака и Де Шилио ще се готвят на Миланело, тъй като остават извън – по посочените причини, а не такива, свързани с трансферния пазар – списъка с играчи за International Champions Cup в САЩ“, се казва още вътре.