Агентът на Марио Балотели – Мино Райола разкри, че преговорите по трансфера на неговия клиент от Милан в Ливърпул текат от три месеца.

Нападателят  мина медицински прегледи в базата на „червените” и се очаква в следващите няколко дни да финализира преминаването си на „Анфийлд” срещу 16 милиона паунда (20 милиона евро).

„Преговорите продължават вече три месеца. Не всичко върви гладко”, коментира Райола.

„Ще приключа трансфера в понеделник или вторник, тъй като има неща, които трябва да се изгладят.”

„През цялото време Ливърпул беше единственият английски тим, който преговаряше за Марио. Никога не съм лъгал медиите. Преди три дни разговарях с Ливърпул, но нямаше оферта. Истината е, че от месеци работя по въпроса с Марио – дойде моментът за развод с Милан.”

„Не е имало кавга, инцидент или промяна. Не е истина, че във взаимоотношенията с клуба е настъпила криза. Винаги съм бил против връщането на Марио в Италия – заради напрежението, очакванията, медиите... Да играе в Италия е много по-тежко за него, отколкото ако се изявява в чужбина. Тогава той настоя, че иска да премине от Манчестър Сити в Милан, а във взаимоотношенията между агент и клиент, последният е винаги прав”, завърши Райола.