Отборът на Милан постигна трудно равенство 2:2 при гостуването си на Емполи в мач от 4-я кръг на Серия А. Възпитаниците на Филипо Индзаги изоставаха в резултата в значителен период от време, след което с голове на Фернандо Торес и Кейсуке Хонда стигнаха до равенството, което бе тяхно първо за сезона.

Попаденията в полза на домакините бяха дело на Лоренцо Тонели и Мануел Пучарели, като и двете бяха реализирани през първата част.

Емполи поведе след 13 минути игра. Лоренцо Тонели засече хубаво центриране от корнер от дясно на вратата на „росонерите“ и направи 1:0.

В 21-ата минута Пучарели удвои в полза на тима си. След центриране от фаул топката стигна до Тавано, той продължи към Пучарели, който направи 2:0.

„Росонерите“ се отърсиха от първоначалния шок, а в 43-ата минута Фернандо Торес намали на 1:2. След прецизно центриране на Игнасио Абате от дясно по атаката на Милан, бившият нападател на Челси се извиси над всички и с глава насочи топката във вратата на Емполи.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, а след нея Милан вдигна значително оборотите, докато Емполи бе доста по-прибран, опитвайки се да брани резултата. Натискът, който упражниха играчите на Индзаги даде резултат и в 58-ата минута. Асистентът за първия гол – Абате – пусна чудесен пас към Кейсуке Хонда, който възстанови равенството – 2:2.

До края Милан вдигна още повече оборотите, като мачът се играеше предимно пред вратата на Емполи, но резултатът така и не бе променен. В 62-ата минута Жереми Менес удари греда, а в даденото от съдията продължение играчите на Милан се хвърлиха на щурм, но без успех.

Емполи не успя да завърши срещата в пълен състав, след като Мирко Валдифиори си изкара два жълти картона само в рамките на 2 минути.

В класирането Милан е 3-и със 7 точки, а Емполи е 17-и с 2.