Лацио взе повече от сладък реванш от Милан в дербито от 20-ия кръг на Серия А, като победи закъсалия тим на Пипо Индзаги с 3:1. Точно със същия резултат, но в обратна полза завърши първата среща между двата тима на „Сан Сиро“, но този път „росонерите“ бяха неизмеримо далеч от показаното тогава и трябва да се радва, че не отнесе повече голове във вратата си. Не се мина и без грозни сцени във финалните минути, когато Филип Мексес сътвори доста просташка постъпка и заслужено бе изгонен, но това не му попречи да продължи с изцепките.

За кой ли път от началото на сезона Милан демонстрира огромни пропуски в защита, които обезмислиха ранния гол на Жереми Менес. Впоследствие Марко Пароло на два пъти и Мирослав Клозе донесоха трите точки, които оставиха римляните в челната тройка.

Подробен ВИДЕО репортаж от мача вижте ТУК!

Двубоят на „Олимпико“ беше специален за домакините, които показаха новите си екипи. Те пък бележа отпратка към сезон 1986/1987, когато отборът успява да избегне изпадане в Серия С1 въпреки наказание от минус 9 точки.

Нещата обаче не потръгнаха по най-гладкия начин за Лацио, след като ужасна грешка на Душан Баста доведе до гол във вратата на Федерико Маркети след само 4 минути игра. Бранителят позволи на Менес да го издебне и да му отнеме в централния кръг, а французинът напредна до наказателното поле и с диагонален шут по тревата заши топката до лявата греда.

Оттук до края на терена имаше само един отбор и това бяха домакините. В 20-ата минута Мирослав Клозе не можа да засече хубаво с глава центриране от фланга, а минутка по-късно Антонио Кандрева се измъкна отдясно и вдигна кълбото към близката греда, където опитният германец отново не сполучи в опита си да намери далечния ъгъл.

В 25-ата минута Клозе се пребори за висока топка пред пеналта и с гръб към вратата изведе Кандрева непокрит отдясно. Италианецът опита технично копване над Диего Лопес, който с една ръка успя да избие над гредата.

След почивката обаче Лацио буквално изригна. Още в 47-ата минута Клозе получи отдясно и изпрати чудесно центриране към близката греда, където Андреа Поли изпусна Пароло и последният с шут в близкия ъгъл изравни.

Четири минути по-късно обратът стана пълен. Невероятна грешка на Рикардо Монтоливо, който върна топката назад за Мексес, изведе Клозе сам срещу вратаря, а таранът имаше достатъчно време, за да намери пролуката между Лопес и близката греда за 2:1.

В 66-ата минута Пароло като нищо можеше да отбележи пак, но този път Лопес се намеси решително и се показа като един от малкото в редиците на Милан, който игра на ниво.

В 81-ата минута всичко окончателно приключи, след като Кандрева бе изпуснат отдясно и получи извеждащ пас. Той хитро пусна към точката на дузпата, където резервата Филип Джорджевич застъпи топката и се контузи, а Пароло с шут до дясната греда направи 3:1. Никой обаче не се зарадва на попадението, тъй като всички тръгнаха да помагат на Джорджевич, а сърбинът не можа да продължи.

В края на срещата защитникът на Милан Филип Мексес „блесна“ с глупостта си, след като хвана за гушата капитана на Лацио Стефано Маури. Това доведе до директен червен картон за французина, който буквално полудя и тръгна да се саморазправя с Маури. Италианецът с красноречив жест разпери ръце встрани, докато Мексес го дърпаше и стискаше за гушата, преди двамата да бъдат разделени.

Така вече в пет поредни мача Милан не познава вкуса на победата и се смъкна до 8-о място с 26 точки. Лацио пък е трети с 34, като изостава на цели 7 зад втория Рома и 12 след лидера Ювентус.


Lazio vs AC Milan (3-1) Full Highlights 24/01... by rubin7190