Феновете на Милан изригнаха срещу клубното ръководство и поискаха оставката на изпълнителния директор Адриано Галиани. Те избухнаха заради част от предсезонните планове на ръководството и затова беше разпространена декларация, подписана от една от големите организации Curva Sud Ultras. 

На 27 юли "червено-черните" са осигурили контрола с почти сигурния германски шампион Байерн. Проблемът обаче е, че по всяка вероятност на тази дата италианският колос ще има мач от Лига Европа. Или поне има шанс за това. 

"Датата е 27 юли, стадионът е в Чикаго, а съперникът е Байерн. Нормална контрола, една от многото през лятото, за която билетите вече са в продажба. Но... Трябва да направим и един малък поглед върху програмата за Лига Европа."

"Там, шестият в Серия А - позиция, която преследваме - играе мач от този евротурнир на същата тази дата. Това една огромна грешка на ръководството и Адриано Галиани ли е, или може би вече сме решили да загубим шестата позиция?"

"По всичко личи, че втората опция е желана от ръководството, особено като се има предвид как губим по жалък начин точки срещу отбори, които са много под нас в класирането", пишат в декларацията си феновете, след което оповестиха, че искат оставката на Галиани.