Страхотен Милан победи Наполи с 2:0 в дербито от 15-ия кръг в Серия А. Предвид състоянието на двата тима, „росонерите“ не бяха считаха за фаворит в срещата, но благодарение на отличната им игра стигнаха до ценни три точки срещу тима на Рафа Бенитес.

По този начин Милан припомни на своя съперник, какво е да загубиш в Серия А. За тима от Неапол това е едва трето поражение от началото на сезона и първо от 29 септември насам.

На „Сан Сиро“ резултатът бе открит още в 6-ата минута чрез перфектно изпълнение на Жереми Менес. Французинът бе изведен в добра позиция от Джакомо Бонавентура, след което с брилянтно докосване и бързина успя да елиминира двама бранители на Наполи, след което от малък ъгъл успя да стреля в далечния ъгъл за 1:0.

В средата на първата част Диего Лопес се изяви класно, след като последователно изби удари на Давид Лопес и Хосе Кайехон.

Андреа Поли пък се отличи с красиво изпълнение в 34-ата минута, в която от малък ъгъл стреля почти легнал, но топката мина встрани от вратата.

Милан удвои аванса си в 52-ата минута чрез Бонавентура. Пабло Армеро центрира перфектно в наказателното поле, където Бонавентура бе забравен от отбраната на Наполи и засече топката с глава, пращайки я в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

В следващите минути положенията бяха малко като Милан умело задържаше съперника си далеч от вратата. Гостите упражниха по-сериозен натиск едва в самия край на мача, но и той бе безплоден и не доведе до гол.

Със спечелените три точки Милан изпревари именно Наполи в класирането. „Росонерите“ са шести с 24 точки, колкото има и тимът на Рафа Бенитес, но на седма позиция.