Един от най-известните спортни психолози Джовани Габриели сподели, че мечтае да работи с нападателя на Милан Марио Балотели. Според специалиста „росонерите“ съвсем не са идеалният вариант за тъмнокожия таран, чиято кариар бележи видим регрес в последните години.

През настоящата кампания Супер Марио ще играе като преотстъпен от Ливърпул на „Сан Сиро“ и само от него зависи дали Милан в крайна сметка няма да пожелае да си го върне обратно.

„Моята най-голяма мечта е да работя с Балотели, сигурен съм, че мога да му помогна“, каза Габриели.

„В Милан не бива да правят грешката да се отнасят с него като с дете, нито пък да поставят на раменете му твърде много отговорност. Той се нуждае от компания в пътуването към себепознанието.“

„Вярвам, че връщането му в Италия е позитивно, но предвид процесите в Милан, този клуб не е идеалният за него. Виждал съм го да се справя далеч по-добре в отбори, към които няма насочени толкова много прожектори, защото там той може да работи без непрекъснато внимание към себе си.“

„Да прекара цялата кампания на пейката няма да помогне за неговата еволюция нито като играч, нито на психологическо равнище. Мисля, че той може да бъде трансформиран в топ футболист и това няма да отнеме години“, добави Габриели.