Отборът на Рома не успя да се справи с колебливо представящия се от началото на сезона тим на Милан. „Римските вълци“ стигнаха само до 0:0 на своя „Олимпико“, въпреки че гостите от Милано играха повече от 20 минути с човек по-малко. Втори жълт картон за „росонерите“ получи Пабло Армеро.

Джалоросите имаха нужда от победа, за да зимуват само на точка от лидера Ювентус, но пък от своя страна тимът на Милан се хвърли, който щеше да го изравни на третата позиция с тима на Наполи.

Гостите от Милано започнаха ударни и само няколко секунди след първия съдийски сигнал Кейсуке Хонда и Андреа Поли имаха възможност да открият, но Морган де Санктис показа класа и отрази ударите им. Отговорът на Рома дойде с две бързи контраатаки, но при и при двете нападателите на домакините бяха хванати в засада.

Удар на Франческо Тоти затрудни максимално Диего Лопес, а малко след това стражът на гостите трябваше отново да се намесва, след като Жервиньо премина през почти цялата отбрана на „росонерите“.

В 31-ата минута Жервиньо стреля с глава от близко разстояние, а повторенията показаха, че след ударът топката е рикоширала в ръката на Найджъл де Йонг. Нито страничният, нито асистент арбитърът зад вратата обаче алармираха на главния съдия и ситуацията бе подмината.

Филип Мексе се опита да изненада бившия си тим с невероятен шут от близо 40 метра, но Де Санктис със сетни усилия успя да избие.

В 70-ата минута Никола Рицоли показа втори жълт картон на Пабло Армеро, който остави своите с човек по-малко в решителните минути на двубоя. Това бе петият червен картон за тима на Милан от началото на кампанията в Серия А.

Василис Торосидис пропиля страхотна възможност за Рома в последните минути, стреляийки над вратата вместо да потърси комбинация със свои съотборник. Жервиньо и Тоти също имаха шансове за гол, но късметът покри гостите.

Така Рома приключва годината на втора позиция с актив от 36 точки, докато Милан е седми с 25.