Ситуацията в Милан рязко се промени от положителна към отрицателна само в разстояние на дни. Американският финансов уебсайт „Блумбърг“ заяви, че новият китайски консорциум, който трябва да финализира закупуването на клуба, е използвал подправена банкова гаранция при сделката. Макар от „Сино-Юръп Спортс“ да отрекоха това, днес в азиатската държава се появиха информации за втори подобен фалшив документ.

Данните са на онлайн изданието caixin.com, което твърди, че групата, предвождана от бизнесмена Ли Йонгхонг, е изфабрикувала писмо от банка „Донггуан“, с което учреждението засвидетелства финансовата си подкрепа към кандидат-собствениците на Милан.

Във въпросното писмо, датирано от 26 април тази година, банката твърди, че е готова да предостави необходимата помощ от своя страна и одобрението на правителството. Пред caixin.com хора от „Донггуан“ са заявили, че никога не са изготвяли подобен документ.

Засега все още няма реакция на „Сино-Юръп Спортс“ по повод тези твърдения. По принцип консорциумът е на път да изкупи почти всички дялове в Милан на досегашния собственик – компанията „Фининвест“, която е притежание на Силвио Берлускони. За целта китайците вече преведоха депозит от 100 милиона евро в касата на „росонерите“.