Босът на Милан Силвио Берлускони съвсем скоро може да се окаже само част от миналото на "росонерите". Според вестник "Ла Република", той е получил оферта на стойност 1 млрд. евро за пълния пакет акции на клуба. 

Тя идва от тайландския милиардер Бий Таечабуол, който изглеждаше съвсем близо до собствеността на "червено-черните" в края на миналия месец. Тогава обаче бившият италиански премиер в последния момент се отказа от сделка. 

Тогава тайландецът предлагаше 600 млн. евро за мажоритарен пакет, после склони на 300 млн. евро за 40%. И двете му оферти бяха отказани, а сега той е готов да плати колосалната сума за 100% от Милан. 

Очаква се, ако този път офертата на Мистър Бий бъде приета, на ръководен пост в управлението да остане сегашният вицепрезидент Адриано Галиани. Същото обаче не може да се каже за дъщерята на Берлускони - Барбара, която сега е маркетингов директор. 

Очаква се до началото на юни да има яснота дали собственикът на Милан ще приеме да се раздели със собствеността си в клуба срещу колосалната сума.