Изгряващата звезда не само на Милан, но и на италианския футбол Джанлуиджи Донарума може да е на крехка възраст, но е с големи мечти. Вратарят разкри, че иска да стане капитан на "росонерите" един ден. 

Макар и само на 17 години, той вече се утвърди като титуляр на вратата на "червено-черните", а на Апенините няма специалист, който да не му предрича бляскаво бъдеще. И за него мечтата ще е да е с екипа на родния му отбор и с капитанската лента на ръката. 

"Да играя за Милан беше мечта, която не мислех, че ще осъществя. Е, тя е факт, следващата ми е да стана капитан на отбора. Не бързам, мога и да почакам 10 години, не е проблем", сподели Джиджо пред "Кориере дело Спорт". 

Голямо влияние върху кариерата му е оказал стражът на големия съперник Ювентус Джанлуиджи Буфон, с когото са съотборници в националния отбор. Капитанът на "скуадрата" може да е баща на Донарума със своите 38 години, но все още е велик вратар. 

"Буфон е невероятен. Благодарен съм, че имах възможността да се запозная с него, благодарение на националния отбор. Страхотен човек е и ми помогна много. Дали и аз като него на 38 години ще играя още? Надявам се, като се надявам и да е с екипа на Милан", сподели още Донарума.