Отборът на Наполи се наложи с 3:0 над Милан в мача от 34-я кръг на Серия А. Точни за успеха на Наполи бяха Марек Хамшик, Гонсало Игуаин и Маноло Габиадини. Срещата предложи доста любопитни моменти, а в началото момчетата на Рафа Бенитес пропуснаха и дузпа. 

Двубоят започна по кошмарен начин за Милан, който още в 50-ата секунда остана с човек по-малко. Матия де Шилио извърши фаул, като събори противников играч в наказателното поле, за което главният рефер посочи бялата точка и го санкционира с директен червен картон. Това бе и най-бързият червен картон от началото на сезона в Серия А. Зад топката за изпълнението на 11-метрвовия наказателен удар застана Гонсало Игуаин, който обаче пропусна да изведе своите напред.

В 39-ата минута Милан удари и греда. Джакомо Бонавентура имаше малшанса топката да срещне гредата.

В началото на второто полувреме Наполи направи добра атака, а Марек Хамшик отправи удар, който обаче бе отразен от Диего Лопес, а няколко минути по-късно Гонсало Игуаин, който бе един от най-активните на терена, стреля, но топката мина над напречната греда. Малко преди края отново Игуаин се оказа в центъра на една опасна атака, минала от ляво, той центрира, но топката бе изкарана в корнер, от който не произлезе нищо.

В 53-ата минута Хосе Кайехон излезе сам срещу Диего Лопес, но пропиля добрата възможност.

В 56-ата минута Лоренсо Инсиние напредна от дясно и отправи мощен диагонален удар, който обаче излезе в аут.

Натискът, който упражни тимът на Рафа Бенитес даде резултат в 71-ата. Марек Хамшик не остави никакъв шанс на Диего Лопес при една много опасна атака и го разстреля за 1:0.

Само три минути по-късно „росонерите“ трябваше отново да започват от центъра. Гонсало Игуаин получи прецизен пас в пеналта и покачи на 2:0, реванширайки се за пропиляната дузпа в началото на мача, а в 76-ата минута Маноло Габиадини оформи крайното 3:0. Преди това пореден шанс се разкри пред Игуаин, но нападателят не сполучи.

Малко преди последния съдийски сигнал Диего Лопес спаси сигурен гол във вратата си, след опасен изстрел на Дрис Мертенс.

В класирането Наполи е 4-и с 56 точки, а Милан е 10-и с 43.