Защитникът на Милан Филип Мексес със сигурност ще бъде най-одумваната личност в Италия през следващите дни. Французинът се прояви, и то изцяло в негативен план, при загубата от Лацио с 1:3 в събота вечер, когато си изпрови колкото глупав, толкова и грозен червен картон.

В първата минута от добавенот време на мача Мексес (който е бивш футболист на Рома) хвана за гушата капитана на „лациалите“ Стефано Маури и го блъсна. Според медиите в Италия десетина секунди по-рано полузащитникът на римляните е изритал бранителя, ала в момента на сблъсъка около централния кръг с нищо не го провокира. Реферът Андреа Мадзолени директно изгони играча на Милан, който полудя и тръгна заплашително към Маури. Халфът на Лацио избегна опит за удар с глава, като през цялото време показно държеше ръцете си в страни.

Мексес започна да го дърпа наляво-надясно, а когато Рикардо Монтоливо и други играчи дойдоха да разтърват двамата, той вече бе стиснал Маури за гърлото.

Със сигурност Мексес ще получи солидно наказание от Италианската футболна федерация. Неговият договор с Милан изтича този юни.