Футболистите на Ювентус спечелиха своята 11-а Купа на Италия, след като успяха да пречупят съпротивата на Милан след продължения. Победното попадение реализира Алваро Мората в 110-ата минута на двубоя.

Юве започна по-активно в началните минути, но постепенно изпусна инициативата в полза на Милан. 

В 8-ата минута звездата на Ювентус Пол Погба беше повален в наказателното поле и претендираше за дузпа, но такава не последва.  

Стражът на Юве Нето се отличи с добра намеса в 15-ата минута, когато боксира топката след ъглов удар. 

В 23-ата минута Бонавентура пропиля най-добрата възможност за Милан, след като от близо опита да изненада Нето, но вратарят на Юве се справи. Малко по-късно и Матия де Шилио пробва да изненада Нето със силен удар отдалеч, но малко не му достигна да намери целта. 

В 30-ата минута съставът на "росонерите" получи право да изпълни пряк свободен удар след нарушение на Погба срещу Хонда. Зад топката японецът, но ударът му не затрудни отбраната на Ювентус. 

В 35-ата минута опитният защитник на Ювентус Джорджо Киелини едва не беше изваден от строя след въздушен двубой с Карлос Бака, но за щастие се размина без сериозна контузия. Малко по-късно "росонерите" организираха страхотна атака след грешка на Евра, но завършващият му удар разочарова. 

В 44-ата вратарят на Милан Донарума си направи рискован експеримент, като се опита да дриблира рожденика Манджукич и за малко не му направи най-добрия подарък за празника.

Втората част започна вихрено, а първата опасност беше пред вратата на Ювентус. Де Шилио стреля, но Нето спаси. В следващата атака овациите бяха за колегата му Донарума, който пресече подаване към Манджукич. В 50-ата минута Погба стреля директно от фаул, но топката срещна стената и излезе в ъглов удар. 

Осем минути по-късно Ювентус се пропука, Калабрия нахлу отляво и центрира в наказателното поле, но там вече отбраната на торинци се справи. Малко по-късно последва и първата смяна в мача, като играта напусна Патрис Евра, а на негово място заигра Алекс Сандро. 

В 68-ата минута Ювентус създаде най-сериозната опасност след пробив на Погба. Французинът стреля отблизо, топката рикошира в крак на защитник на Милан, но вратарят Донарума внимаваше и спаси. 

В последния четвърт час Ювентус вдигна оборотите в търсене на развръзка на мача, но Милан се бранеше добре. Играчите на Алегри пробваха да поразят целта с далечни удари, но тази стратегия не им донесе успех и в крайна сметка редовното време завърши без отбелязан гол.

В 110-ата минута Кудрадо центрира в наказателното поле на Милан и Мората препарира Донарума. В края на второто продължение Милан се впусна да търси изравняването, но не стигна до него и Юве триумфира с Купата, след като стана и шампион за пети пореден път и направи двоен дубъл, след като спечели купата и титлата и през 2015.