Милан и Торино сътвориха грандиозно шоу в първия си мач от новия сезон в Серия А, което предложи истинско зрелище на феновете по трибуните на „Сан Сиро“. В шампионатния дебют на Винченцо Монтела като треньор „росонерите“ се наложиха трудно над съперника си с 3:2 след изключителен хеттрик на Карлос Бака.

Тъкмо присъствието на колумбиеца се оказа основната разлика между съперниците. Голаджията игра близо до съвършенството, а клиничните му удари показаха защо Милан цяло лято отбиваше оферти за него. Не по-малко решителен за крайния изход се оказа пропускът от дузпа на Андреа Белоти дълбоко в продължението на срещата.

Още в 16-ата минута Бака порази вратата на Торино, но попадението правилно бе отменено заради засада на нападателя. Все пак в 38-ата минута той откри сметката си за сезон 2016/2017. Иняцио Абате осъществи чудесен пробив отдясно и от аутлинията центрира перфектно към непокрития Бака. Южноамериканецът полетя с атрактивен плонж, за да закове топката за 1:0.

Торино отвърна на удара само три минути след началото на втората част. Кристиан Молинаро овладя дълъг пас отляво по атаката и като на шега центрира за Андреа Белоти. Младият нападател надскочи с лекота централните бранители и заши кълбото до лявата греда зад Джанлуиджи Донарума – 1:1.

Радостта на гостите издържа само 120 секунди. М'Байе Нианг получи на скорост отляво по атаката на Милан и съумя да центрира от трудна позиция. Единият от централните бранители на Торино се размина нелепо с кълбото, а Бака го спря и с левия крак разстреля вратаря с диагонален шут – 2:1.

В 62-ата минута изглеждаше така, че мачът вече се изплъзва от ръцете на Торино. Бившият играч на Интер Джоел Оби извърши наивен фаул срещу Джакомо Бонавентура в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Бака се засили и с прецизен шут матира Даниеле Падели за 3:1.

Преднината от две попадения успокои твърде много домакините и това беше голямата им грешка. В първата минута от продължението Лоренцо де Силвестри изпрати чудесна топка за Даниеле Базели в наказателното поле и халфът върна надеждите поне за равенство – 3:2.

Драмата настъпи в 4-ата минута от добавеното време, когато Габриел Палета извърши фаул в наказателното си поле, който бе с цената на дузпа и втори жълт картон. Белоти се зае да изпълнява, ала младият Донарума предугади посоката на удара и така спаси победата на Милан.