Милан и Фрозиноне завършиха 3:3 в изключително драматичен мач от 36-ия кръг на Серия А, който се игра на „Сан Сиро“. Дузпа в заключителните секунди на срещата попарите надеждите на „джалоадзурите“ за победа, а по този начин и шансовете на отбора за спасение в италианския елит намаляха драстично.

Александър Тонев остана на резервната скамейка на Фрозиноне и не се появи в игра.

Двубоят започна по перфектен начин за „джалоадзурите“, които поведоха още във 2-та минута, когато Даниел Чофани взаимодейства с Лука Паганини, който с хубав удар изпрати топката неспаяемо в горния десен ъгъл на вратата на Джанлуиджи Донарума.

Марио Балотели бе изведен на добра позиция в 28-та минута и отправи хубав удар, но Франческо Барди.

Фрозиноне удвои своята преднина в 44-та минута, когато Оливер Крагл изпълни по перфектен начин фаул и изпрати топката във вратата на Донарума.

Адриан Русо игра с ръка в наказателното поле на Фрозиноне и съдията посочи бялата точка. Марио Балотели изпълни наказателния удар, но Франческо Барди успя да спаси.

Милан все пак успя да върне едно попадение в 50-та минута, когато защитниците на гостите допуснаха груба грешка и загубиха топката, която попадна в Карлос Бака, който не пропусна да се разпише.

Фрозиноне успя да си върне аванса от два гола в 54-та минута след отлична солова изява на Федерико Дионизи, който направи резултата 3:1 в полза на гостите.

Милан вкара втори гол в 74-та минута, след като Лука Антонели завърта топката директно от фаул във вратата на Франческо Барди.

Съдията свири втора дузпа за Милан в първата минута на добавеното време на мача, когато Васил Прийма игра с ръка в наказателното поле на Фрозиноне. Жереми Менес реализира наказателния удар и изравни резултата – 3:3.

„Джалоадзурите“ са предпоследни с 31 точки и са на четири от спасителната зона, а до края на сезона остават още два кръга. Милан е седми с 53 точки.

Палермо надделя с 2:0 при домакинството си на Сампдория от 36-ия кръг на Серия А.

Ивайло Чочев не се появи в игра за отбора на Палермо.

Фран Васкес откри резултата за домакините в 19-та минута.

Ненад Кръстич си отбеляза автогол в 85-та минута.

След този успех Палермо остава в зоната на изпадащите като заема осемнайсто място, но вече има 35 точки, колкото е актива и на първия тим над чертата – седемнайстия Карпи. Сампдория е петнайсти с 40 точки.

Сасуоло надделя с минималното 1:0 при домакинството на вече изпадналия в Серия В отбор на Палермо.

Единственото попадение за „неровердите“ отбеляза Пелегрини в 58-та минута.

Емполи и Болоня завършиха 0:0.