Треньорът на Милан Винченцо Монтела заяви, че винаги е проявявал уважение към своя бивш отбор Фиорентина, срещу когото ще се изправи този уикенд в Серия А. Двубоят е в неделя от 21,45 часа.

„Милан вече забрави последните си победи, тъй като мислим само върху мача ни утре, който е срещу много важен съперник“, каза Монтела преди срещата.

„Ще бъде много тежък двубой и ще видим на какъв етап сме от нашето развитие. Всъщност, някога изобщо предстоят ли лесни мачове? Идеята на всеки треньор е да даде нещо повече на отбора си. Аз съм оптимист, когато стане дума за работата ми“, добави италианецът.

Това ще е първи мач за Монтела на „Артемио Франки“, начело на Милан. Наставникът си тръгна по не много красив начин от „виолетовите“, а именно – след скандал със собствениците, които имаха по-различни планове за инвестициите в нови играчи. „Радвам се, че отново идвам във Флоренция, където имам много приятели и ще остана в града независимо от резултата на мача. Храня огромен респект към всички. Казах на Фиорентина, че вече нямам мотивация да продължа. Бях доста честен, макар да знаем всички как приключи историята. Моята ера във Фиорентина стигна своя край. Имах невероятна връзка с феновете“, добави Монтела.