Тайландският предприемач Бий Течаубол се отказа от инвестицията си в Милан, гръмна „Кориере дело спорт“. Непрекъснатите засечки в преговорите и отлагания на сделката са разубедили бизнесмена и сега президентът на „росонерите“ Силвио Берлускони ще трябва да покрива загубите.

Мистър Бий в края на миналата година постигна принципна договорка за 48 процента от акциите в клуба, като това щеше да му струва близо 500 милиона евро. Преди това споразумение да стане факт обаче тайландецът искаше да вземе контролния пакет (51 процента), но срещна твърд отказ от фамилия Берлускони.

Азиатецът направи компромис и се съгласи да отстъпи, но постоянното протакване на последвалите преговори за официлиазиране на сделката преля чашата на търпението му.

Ходинговата компания „Фининвест“, чрез която Берлускони притежава Милан, регистрира загуби за 94 милиона евро за 2015 година и поради тази причина, няма да вложи в клуба повече от 50 милиона евро през настоящата. Предвид грандиозните инвестиции през лятото, които трябваше да бъдат покрити от Мистър Бий, сега се очертават дори по-тежки последици за италианския гранд.

Изглежда почти невероятно да на хоризонта да се появи нов инвеститор, който да инжектира средства от мащаба, с който действаше Мистър Бий. Така пред Силвио Берлускони не остава друга опция, освен сам да покрие негативния финансов резултат.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS