Милан се наложи с 3:1 при гостуването си на Верона в мача от 7-я кръг на Серия А. Гостите откриха след автогол на Рафаел Маркес, а Кейсуке Хонда добави още две попадения в течение на срещата. В самия край на мача Никола Лопес вкара почетния гол за Верона.

Двубоят бе сравнително равностоен, що се отнася до владение на топката, но въпреки това, възпитаниците на Филипо Индзаги имаха лек превес, а и опитът им си каза думата в решителните моменти.

Милан поведе след 21 минути игра, след като Рафаел Маркес имаше лошия късмет да си отбележи автогол – 0:1. Само шест минути по-късно „росонерите“ удвоиха аванса си. Кейсуке Хонда получи доста точен пас от Стефан Ел Шаарави, навлезе от дясно в наказателното поле и разстреля стража на Верона Рафаел за 0:2. Минута след това Лука Тони имаше чудесен шанс, но не успя да се възползва максимално от него, а в 32-ата минута Кристиан Абиати се озова на добра позиция, но резултатът остана непроменен след тези ситуации.

Така двата състава се оттеглиха на почивката с аванс за гостите, а с подновяването на играта, в 56-ата минута, Кейсуке Хонда получи чудесен пас от дълбочина и с техничен удар прати топката към далечния за него десен ъгъл на вратата на Рафаел за 0:3.

Все пак играчите на Верона не се отказаха от това да търсят почетно попадение, като в 87-ата минута Никола Лопес намали на 1:3, а непосредствено след това Лука Тони комбинира добре с Нене, но той не можа да се разпише.

Същевременно домакините не можаха да завършат мача в пълен състав, след като Рафаел Маркес, който си отбеляза и автогола, получи втори жълт картон в последните минути.

В класирането Милан е на 4-о място с 14 точки, а Верона е 7-и с 11.

Още резултати от Серия А:

Фиорентина – Лацио 0:2

Аталанта – Парма 1:0

Каляри – Сампдория 2:2

Палермо – Чезена 2:1

Торино – Удинезе 1:0

 

От 21.45 часа:

Интер – Наполи

 

От събота:

Рома – Киево 3:0

Сасуоло- Ювентус 1:1