Милан постигна класическа победа с 3:0 срещу Торино в мач от 37-я кръг на Серия А и по този начин отказа „биковете“ от мераците им за класиране на местата даващи право на участие в Лига Европа.

„Росонерите“ поведоха с 1:0 в 18-та минута, когато Кристиан Дзакардо подаде към Стефан Ел Шаарауи, който се възползва от добрия пас и изпрати топката във вратата на Падели.

Милан остана с човек по-малко в 42-та минута, когато Кристиан Дзакардо бе изгонен с директен червен картон, след като фаулира откъсващия се сам срещу Кристиан Абиати – Амаури. Нападателят на Торино бе в положение на засада при подаването към него, която обаче не бе маркирана и съдията Паоло Валери изгони Дзакардо с директен червен картон.

Торино също остана в намален състав в 56-та минута, когато Кристиан Молинаро фаулира Марко ван Хинкел в наказателното поле и съдията Паоло Валери посочи бялата точка. Освен това Молинаро бе изгонен с директен червен картон. Наказателният удар бе реализиран от Джампаоло Пацини в 57-та минута.

Милан реализира трети гол в 66-та минута, когато Ван Хинкел направи перфектна асистенция към Ел Шаарауи и той не пропусна да отбележи своето второ попадение в срещата.

Омар Ел Кадури можеше да вкара почетен гол за Торино в 88-та минута, но Абиати успя да отрази удара му.

След този успех Милан остава десети с 49 точки, а Торино е девети с 51 точки.