Силвио Берлускони ще остане собственик на Милан, а тайландският бизнесмен Бий Таечаубол ще купи минориторен дял от клуба.

Берлускони ще остане собственик на 51% от клуба, а Таечаубол ще купи 49% от бившия италиански премиер.

Компанията на Силвио Берлускони - „Фининвест“ излезе с официално съобщение по темата.

„Срещата с г-н Таечаубол бе позитивна. Тайландският бизнесмен ще се сдобие с миноритарен дял от акциите на клуба. Клубът остава в ръцете на президента Силвио Берлускони“, се казва в съобщението на „Фининвест“.

„Sky Sport Italia“ съобщава, че вицепрезидентът Адриано Галиани се е срещнал със собственика на „Doyen Sports“ Нелио Лукас. Срещата между двата е продължила 30 минути.

В същото време Бий Таечаубол е обядвал с Паоло Малдини, но не е ясно за какво са разговаряли.

„Ние се срещнахме с г-н Бий и обсъждахме различни варианти относно бъдещето на Милан. Искам да уверя феновете на Милан, че бъдещето на клуба ще бъде по-добро и отборът ще преследва по-сериозни цели. Г-н Бий е много сериозен бизнесмен. Аз имам голям респект към него. Ще продължим съвместната работа. Имаме проект, който имаме за цел да развием. Аз ще задържа 51% от акциите на клуба“, коментира Берлускони.

„Искам да благодаря на г-н Берлускони, че ми указа тази невероятна чест да се срещнем. Работим по изготвянето на сделката. Ще отнеме време“, каза Бий Таечаубол.