Освен на терена, резултатите на Милан са плачевни и извън него. "Росонерите" едва удържат шестата позиция в Серия А, а сега се оказа, че имат проблеми и с финансовите показатели. 

След годишното общо събрание на акционерите излезе информация и за годишния отчет за 2015 г. От него става ясно, че "червено-черните" са записали огромна загуба само в рамките на изминалите 12 месеца. 

Тя е в размер на 89.3 млн. евро. Фирмата "Фининвест", която държи мажоритарния пакет акции на клуба, обяви, че ще покрие изцяло финансовите загуби. Въпросната компания е собственост изцяло на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони. 

Основната причина за натрупаните загуби се крие в лятната селекция на Милан. Преди почти година клубът плати общо над 80 млн. евро за играчи като Карлос Бака, Луис Адриано, Алесио Романьоли и Андреа Бертолачи. 

"Акционерите на Милан оповестяват, че годишната загуба на клуба се оценява на 89.3 млн. евро. Тази сума ще бъде покрита изцяло от компанията-майка. Клубът има дългосрочна стратегия на развитие и тя се съобразява с финансовия феърплей на УЕФА", пише в становището на акционерите. 

Тази новина идва само дни преди очакваното прехвърляне на собствеността на "росонерите" на китайски холдинг. С оглед огромните загуби, босът Силвио Берлускони едва ли би се дърпал от такава сделка, която се оценява на 700 млн. евро.