Милан не успя да се справи с Лацио и загуби с 0:1 като домакин четвъртфиналния си мач за Купата на Италия. „Орлите“ се класираха по този начин за полуфинала, при това на „Джузепе Меаца“,

Миланистите не успяха да се справят срещу 10 от римския тим, които останаха в начален състав след изгонването на Лорик Цана в 45-ата минута.

Само преди няколко дни за първенство Милан загуби срещу същия този съперник с 1:3 и напрежението бе върху Пипо Индзаги и компания.

Първата възможност в мача бе за гостите от Лацио. В 9-ата минута Клозе се възползва от едно недобро връщане назад над Абате, но не успя да реализира гол. Нова грешка в защитата на „росонерите“ принуди вратаря им Абиати да направи спасяване и да предотврати гол в 15-ата минута.

Първата добра ситуация пред вратата на Лацио бе чак в 33-ата минута, когато Бериша спаси удара на Черчи.

В 38-ата минута обаче Албертаци игра с ръка в наказателното си поле и отсъдената дузпа в полза на Лацио бе превърната в гол от Билия за 0:1.

В самия край на първото полувреме миланистите получиха шанс, след като албенецът Лорик Цана изкара втория си жълт картон в рамките на 5 минути и остави лациалите с човек по-малко.

Милан стигна до положение чак 20 минути след подновяването на играта след почивката, когато резервата Новарети успя да се намеси решително и да опази вратата на Лацио.

Миланистите увеличиха оборотите и установиха превес срещу намиращия се в начален състав съперник.

Гол на Пацини не бе зачетен справедливо, заради игра с ръка на футболиста на Милан в 69-ата.

В 78-ата минута Лацио имаше възможността да реши мача в своя полза. При бърза контра за римляните Онази сервира топката на Кейта, но ударът му намери гредата.

И петминутното продължение не донесе промяна и Лацио се класира за полуфиналите след победа с 1:0.