Легендарният италиански треньор Марчело Липи може изненадващо да се озове начело на Милан. Според вестник "Кориере дело Спорт", той е основният фаворит за наставник на "росонерите", ако сегашният Синиша Михайлович бъде уволнен. 

Сърбинът пое "червено-черните" през лятото, но стартът им е отчайващо слаб. Този сезон те тръгват по-слабо дори от миналата кампания, в края на която грандът от Милано завърши едва 10-и. 

Според изданието, ако Милан загуби и следващия си мач, който е на гости на Торино след малко повече от седмица, Синиша Михайлович категорично ще бъде уволнен. Вече се работи по резервния план за замяната му. 

Освен Липи, в треньорския щаб ще влезе и бившият играч на "росонерите" Кристиан Броки. Двамата трябва да си разпределят ролите на спортен директор и наставник, но се очаква да работят в тандем, независимо от длъжностите. 

На Апенините твърдят, че собственикът Силвио Берлускони е обмислял подобно назначение още след уволнението на Филипо Индзаги, но в крайна сметка се е спрял на Михайлович. Той сега съжалявал за този ход и изгубеното време.