Отборът на Милан изгуби и теоретичните шансове да се класира за Европа, след като записа загуба с 2:3 като гост на Сасуоло. Кошмарът за „росонерите“ започна още в началото на мача и бе затвърден от хеттрика на Доменико Берарди. Освен това, при 2:2 Милан остана с човек по-малко на терена, а след това доигра срещата с 9 души, заради още един изгонен футболист.

Два кръга преди края на Серия А Милан е в средата на таблицата, на 10-о място във временното класиране с 46 точки, на 8 от местата за Европа. Сасуоло е на 12-ата позиция с 43 пункта.

Рециталът на Берарди започна още в 13-ата минута, след като получи топката в наказателното поле от Канаваро и с прекрасен удар прати топката зад вратаря за 1:0. В 31-ата минута Доменко Берарди удвои преднината на своя тим за 2:0.

Само 120 секунди след това обаче Милан върна едно попадение. Абате подаде чудесен голов пас в наказателното поле към Джакомо Бонавентура, който вкара в левия ъгъл за 2:1.

Последваха силни минути за гостите, като Кейсуке Хонда и Матиа Дестро опитаха своите шансове, но без успех.

В 51-ата минута Сусо центрира, Алекс скочи най-високо от всички и с глава насочи топката в близкия обсег на мрежата за 2:2.

Малко след това обаче, Джакомо Бонавентура, който вкара едно от попаденията, получи втори жълт картон, за да се отправи рано-рано към душовете.

В 7-ата минута Доменико Берарди получи точен пас в наказателното поле от Симоне Заза и стреля в долния десен ъгъл за 3:2.

В даденото от съдията продължение Сусо получи директен червен картон след грубо нарушение.

Основата за успеха на домакините бяха бързите контраатаки, докато играчите на Милан се опитваха да задържат по-дълго топката. Тази тактика обаче донесе крайния успех на Сасуоло с 3:2.