Ръководството на Милан е получило депозит от 150 милиона евро като гаранция за придобиването на клуба от китайски конгломерат, който към момента остава неизвестен.

Вътрешната криза при „росонерите“ се задълбочава все повече и повече, като днес станаха ясни и грандиозните финансови загуби, които президентът Силвио Берлускони трябва да покрива. Всичко това очевидно ще ускори продажбата на клуба.

Две от изданията в Италия - „Кориере дела сера“ и „Калчо е финанца“ - твърдят, че китайските кандидат-купувачи са демонстрирали сериозните си намерения с депозит на стойност 150 милиона евро, който е постъпил в клуба. Така те искат да избегнат съмненията от страна на Берлускони и директорите, които месеци наред преговаряха с бизнесмена Бий Течаубол, за да разберат в крайна сметка, че зад него не стоят никакви сериозни инвеститори.

Въпреки това все още има доста въпросителни около конгломерата, поради което компанията „Фининвест“ - чрез която Берлускони държи акциите в Милан – е поискала повече разяснения. Една от причините за това е, че собственикът на „Алибаба Груп“ Джак Ма, който е свързван със сделката, се разграничи от нея със саркастичен коментар в социалните мрежи. „Милан? Това да не е градът Милано в Италия? Чух, че баскетболистът Тайсън е ходил до там“, написа Джак Ма.

Информациите на Апенините сочат, че в понеделник би трябвало да се подпише предварителен договор между страните, според който Берлускони ще продаде 70 процента от Милан. Той също така ще се задължи да продаде останалите 30 в срок от още една година, като в този срок изпълнителният директор Адриано Галиани ще отговаря за мениджмънта и действията на пазара. Общата сума на инвестицията трябва да бъде около 720 милиона евро.