Каляри удари звучен шамар на Интер, след като срази съперника си с 4:1 насред Милано в мач от 5-ия кръг на Серия А. След първото си поражение "нерадзурите" заеха 4-ото място в таблицата за класиране с 8 точки. Каляри е на 13-ото място с 4 точки.

Гостите откриха резултата в 10-ата минута, но домакините се върнаха набързо в двубоя с изравнителен гол на Пабло Освалдо в 18-ата. Родриго Паласио намери Пабло и той се възползва от положението и направи 1:1.

В рамките на две минути Юто Нагамото си заработи два жълти картона и напусна терена. Първото си предупреждение японецът получи в 25-ата минута, а в рамките на две той направи няколко груби нарушения и беше отстранен, за да остави съотборниците си в намален състав.

В 29-ата минута далечен удар на Десена беше париран от Ханданович, но добавката на Екдал не остави шансове на стража на домакините.

В 35-ата минута Екдал вкара трети гол за Каляри. Гостите си позволиха да пропуснат и дузпа отсъдена за нарушение на Видич. Ханданович се справи с удара на Косу в 43-ата минута. В следващата обаче резултатът набъбна на 4:1 след попадение на Екдал, който оформи хеттрика си.

През втората част нови голове не паднаха, но това не попречи Каляри да се зарадва с успеха.

Чезена и Милан поделиха по една точка, завършвайки 1:1. Домакините откриха в 10-ата минута чрез Сучи, но Адил Рами възстанови равенството в 19-ата минута. Милан завърши двубоя с 10 души, след като Сапата беше изгонен с директен червен картон в 73-ата минута.

Киево и Емполи завършиха 1:1, а при този резултат завърши и двубоя Торино - Фиорентина.