Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани похвали звездата на тима Кейсуке Хонда за представянето му от началото не сезона, като допълни, че италианският гранд е знаел какъв футболист привлича през януари тази година.

Японският национал пристигна на „Сан Сиро“ по средата на миналия сезон и определено имаше трудности с адаптацията, като често пъти оставаше резерва. След уволнението на Кларънс Зеедорф и идването на Филипо Индзаги като старши треньор бившият ас на ЦСКА Москва обаче разцъфна и започна да радва тифозите на „росонерите“.

„Той и преди си беше страхотен футболист – още когато пристигна през януари. Тогава обаче му липсваше тази подготовка, а и трябваше да свиква с живота в нова държава“, каза Галиани.

„Дори великият Платини се нуждаеше от известно време, за да се превърне в играча, който всички познаваме. Но без да сравнявам Хонда с Платини мога да кажа, че чужденците понякога имат нужда от време за аклиматизация“, допълни босът.

„Кое преобърна нещата за него? Смяната на схемата за игра. Той е играч със силен ляв крак и играе отдясно. Пипо свърши добра работа, като го постави на определена позиция по терена. Той му отреди роля, която Хонда не беше изпълнявал до този момент, ала се справя добре“, додаде още италианецът.