Пореден тежък удар понесе грандът Милан от началото на сезона в Серия А. "Росонерите" бяха насметени на техния "Сан Сиро" от Наполи с 0:4 и допуснаха втора поредна загуба, с която продължават да кретат в долната половина на таблицата. 

В големия герой за гостите от Неапол се превърна Лоренцо Инсиние. Нисичкият нападател се отличи с асистенция и два гола и беше най-голямата заплаха за вратата на "червено-черните". Родриго Ели в края си вкара и автогол, за да оформи пълната мизерия на тима си в този мач. 

Италианският национал беше в основата на първия гол на тима си в 13-та минута. Тогава Инсиние проби перфектно и с още по-хубав пас намери Алан в наказателното поле. Там бразилецът с прецизен удар до дясната греда реализира първия гол в мача - 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след подновяването на играта гостите изковаха по-убедителното изражение на успеха си. Веднага след подновяването на играта Гонсало Игуаин изведе с хубав пас Инсиние на стрелкова позиция и с техничен удар той вкара за 2:0. 

В 60-та минута Родриго Ели скочи най-високо в наказателното поле при едно центриране и стреля с глава, но Пепе Рейна спаси и така отрази най-доброто положение за Милан след почивката. 

Хосе Кайехон пропиля страхотен шанс за Наполи веднага след това, но класиката беше оформена в 67-та минута. Тогава Инсиние от пряк свободен удар насочи перфектно топката в левия ъгъл на Диего Лопес, вратарят докосна топката, но тя влезе в мрежата му за 3:0. 

До края остана време разгромът да стане още по-сериозен. В 77-та минута Родриго Ели си вкара нещастен автогол, след като се опита да изчисти едно центриране, но прати топката в собствената си мрежа. 

Така след успеха над шампиона Ювентус в предния кръг, Наполи сега взе скалпа и на Милан, за да продължи да се катери в таблицата. Южняците вече са шести с 12 точки, докато "росонерите" са 11-и с 9 и продължават а са все така колебливи от началото на сезона.