Треньорът на Милан Филипо Индзаги се разфуча срещу арбитъра на двубоя срещу Сасуоло, в който отборът му отстъпи с 2:3.

Съперникът на „росонерите“ отбеляза доста спорен първи гол, а на всичкото отгоре тимът на Пипо завърши срещата с 9 души след два червени картона на Джакомо Бонавентура и Сусо.

Решенията на рефера Марко Гуида събудиха огромо недоумение у специалиста, който не се притесни да говори направо. „Разбира се, че увереността ти пада, когато получиш гол, който всъщност не е влязъл“, каза Индзаги.

„Второто попадение може би също е от засада, така че ние трудно можем да реагираме в подобна ситуация. Отборът се справи добре, за да навакса изоставане от 2:0, а когато държахме мача в ръцете си, Бонавентура бе изгонен.“

„Неговият първи жълт картон беше несъществуващ, а вторият бе спорен. Когато играеш с 10 души в рамките на половин час при жега от 35 градуса, нещата стават доста трудни. В мача имаше два спорни момента и при двата ощетените бяхме ние. Ако Бонавентура бе останал на терена, мачът щеше да бъде различен.“

„Въпреки всичко, това е поведението, което сме длъжни да показваме. Искахме да победим днес, но за съжаление понякога нямаш контрол над дадени обстоятелства“, заключи Индзаги.

Индзаги нападна съдията: Той опропасти мача!