Бъдещето на Гонсало Игуаин изглежда все по-далеч от Наполи. Аржентинецът отказва да поднови договора си с неаполитанците, а в същото време повече от сериозен интерес към него проявява Ювентус. И на юг изглежда са се примирили, че ще го загубят, защото са му намерили заместник. 

Според италианските медии, президентът Аурелио де Лаурентис ще отправи официална оферта към Милан за подписа на Карлос Бака. Колумбиецът беше оставен извън състава на "росонерите" за турнето в САЩ, а официалната причина е, че има здравословни проблеми. 

Но местните издания са уверени, че той е поставен в трансферния списък и е ненужен в плановете на наставника Винченцо Монтела. Цената му е 30 млн. евро, като приблизително такава сума беше платена на Севиля за подписа му. 

За подписа му се борят още английският Уест Хем и неназован испански клуб, така че сумата може да набъбне. Но ако Наполи продаде Игуаин за 94 млн. евро, каквато е официалната му цена, едва ли финансирането на сделка за Бака би било какъвто и да е проблем.