Серията от две поредни победи на Милан намери своя край при домакинството на Фиорентина. Двата тима завършиха наравно 1:1 на "Сан Сиро" и общо взето никой не спечели от този развой на мача. 

Найджъл де Йонг даде преднина на "росонерите" преди почивката, но Йосип Иличич възстанови статуквото след нея. Така двата тима трябваше да се примирят само с по една точка, която едва ли ще им помогне много в преследването на целите. 

Мачът не предложи много хубави положения. Той беше предимно здрава битка, като и двата отбора се стремяха повече да не грешат. Ударите към вратите бяха твърде малко, а ако ги имаше, бяха твърде неточни. 

И все пак при една от редките си възможности "червено-черните" поведоха в 25-та минута. Тогава Жереми Менес центрира от корнер, Кристиан Сапата отклони с глава къмДе Йонг и той също с глава прати топката в мрежата за 1:0. 

След това попадение гостите задържаха по-често топката, но това не се отрази в сериозни опасности пред Кристиан Абиати. Маркос Алонсо и Хуан Куадрадо опитаха да възстановят равенството, но не успяха. 

Така развръзката остана за втората част. В нейното начало Андреа Поли имаше хубава възможност да удвои преднината на домакините, но и той не беше точен. Така се стигна до 65-та минута, когато все пак нов гол падна. 

Той беше в мрежата на Милан. В тази ситуация Йосип Иличич с перфектен дрибъл между защитниците на "червено-черните" намери далечния ъгъл на Абиати със страхотен изстрел и направи 1:1. 

Веднага след това Стефан ел Шаарауи имаше шанс да възстанови преднината на "росонерите", след като се озова на хубава позиция, но изстрелът му прелетя встрани от вратата и вратарят на Фиорентина не беше затруднен. 

Така до края на мача битката продължи, а опасностите идваха предимно от далечни удари, но те бяха крайно неточни. Статистиката в края показа, че само пет от всички изстрели към двете врати са били в очертанията ѝ, така че двата гола и хиксът бяха заслужени. 

С тази точка Милан събра актив от 15 и се изравни с петия в класирането Лацио. А ако бяха победили, момчетата на Пипо Индзаги можеха да са само на шест точки от лидера Ювентус. Фиорентина пък има само десет точки и е на 11-та позиция.