Треньорът на Милан Кристиан Броки защити своите футболисти след днешното измъчено 3:3 срещу Фрозиноне в Серия А, което още повече ограничи възможността пред „росонерите“ да финишират в топ 6.

Милан има да играе финал за Купата на Италия срещу Ювентус, а ако го загуби, единственият им път към Европа минава през калчото. Днес обаче Сасуоло мина пред тях с 55 точки (срещу 54 за хората на Броки), а това можеше да се избегне с по-сполучлив резултат срещу борещия се за оцеляване Фрозиноне.

„Веднага щом мачът започна, Фрозиноне поведе от нищото и а предвид нашия сезон дотук, това ни нанесе тежък психологически удар“, каза Броки. „Не съм съгласен с тези, които казват, че Милан се е разпаднал днес. Милан не може да допуска три гола на „Сан Сиро“, това е вярно, а резултатът не е добър. Все пак обаче играхме добре.“

„Днес просто беше един от онези особени мачове, които футболът ти понякога ти предлага. Днес не позволихме на Фрозиноне да разиграва и доминирахме в притежанието на топката, но за жалост допуснахме грешки. Видях солиден отговор от отбора, който искаше да се върне в мача на всяка цена и с голяма гордост в края можеше дори да победим. Допуснахме три гола заради индивидуални грешки, а не заради тактически проблеми. За съжаление си говорим за Милан, който допуска три гола на „Сан Сиро“, но също така ударихме гредата на два пъти и ни спасиха дузпа“, добави Броки.