Собственикът на Милан Силвио Берлускони обяви, че ако ще продава клуба, то ще се стреми да го стори на италианци, а не на чуждестранни инвеститори.

Напоследък много се говори за интерес от Китай спрямо „росонерите“, чието финансово състояние не е никак цветущо заради големите инвестиции в нови играчи преди сезон 2015/2016. Изглежда обаче, че подобна сделка на този етап няма да има, ако се вярва на последните медийни изяви на клубния бос.

„Както всички вас, Милан има място в моето сърце и аз страдам от това, че нещата не вървят добре“, каза Берлускони в свое „Фейсбук“ видео послание.

„Всъщност аз може би страдам повече, понеже инвестирах 1 милиард евро, за да направя клуба голям. Само в последната година дадох 152 милиона евро. Може би всички сте съгласни с мен, че въпреки това, никога не сме виждали толкова слаб, колкото през този сезон. Затова намерих кураж да променя нещата, за да достигнем финала за Купата на Италия и да имаме някаква надежда.“

„Искам също така да кажа, че след като 30 години сме празнували с хайвер и шампанско, сега бихме могли да покажем малко повече елегантност в преминаването през този „сух“ период. Накрая искам да кажа на тази, които смятат, че трябва да продам клуба: опитвам вече повече от година, но искам да оставя Милан в добри ръце, които могат да гарантират светло бъдеще. Предпочитам да продам клуба на италианци“, завърши Берлускони.