Вицепрезидентът на Милан Барбара Берлускони обяви окончателното решение на ръководството на клуба, което е за построяването на нов стадион и напускането на „Сан Сиро“ в най-близо бъдеще.

„Росонерите“ вече са задействали своя план и работят усилено по изваждането на разрешение за строеж и постигането на споразумение с общинските власти относно терена, на който ще бъде издигнато новото съоръжение.

През изминалата седмица Барбара Берлускони проведе няколко срещу с президента на Интер Ерик Тохир, на които бе дискутирано бъдещето на стадиона.

„Сан Сиро е невероятен стадион, където историите на Милан и Интер се преплитат. И двата клуба са постигнали големи успехи на този терен, но днес съоръжението вече не е достатъчно за нас“, коментира Берлускони пред „RaiUno“.

„Стадионът трябва да предоставя различни услуги и да има добра инфраструктура. Той трябва да е отворен седем дни в седмицата, не само за мача. В Италия в момента има много затруднения. Финансовата подкрепа от държавата, региона и кметството е твърде малка“, добави вицепрезидентът на Милан.

„Големият проблем за италианския футбол в момента е как да бъде промотиран в Европа. Ние трябва да следваме германския модел. През 2000-та година, когато те бяха разочаровани от представянето си на Европейското първенство, те промениха управлението на футбола, правилата, стадионите, базите и работата в академиите. Това бе сторено не само на национално ниво, но и на клубно. Мисля, че нашият проблем е доста общ и свързан със случващото се в страната като цяло. Самата държа не иска да тръгне по нов път и да възобнови механизмите си“, каза още Барбара Берлускони.