Президентът на Милан Силвио Берлускони реши да успокои обстановката в клуба, като заяви, че връзката между него и треньора Филипо Индзаги е много силна.

След загубата от Ювентус с 0:1 в третия кръг на Серия А бившият премиер на Италия отправи предупреждение към наставника и играчите, че очаква от тях да правят това, което им каже. Думите му ясно показаха, бе босът е очаквал нещо повече от мача срещу действащия шампион, макар Индзаги да не бе обезпокоен от коментара.

„Когато си президент на клуб, ти е ясно, че зависи изцяло от клуба как ще се справиш на трансферния пазар. В същото време обаче клубът трябва да има тясна връзка и сътрудничество с треньора, защото ако веднъж се вземе решение, че ще се играе с трима нападатели – един централен и две крила, трябва да се работи само в тази посока“, каза Берлускони.

„Ако обаче е решено нападателите да са двама, а зад тях да има традиционна „десетка“, това означава две различни посоки. Затова по мое мнение клубът и треньорът трябва да споделят една и съща визия за играта на отбора.“

„Пресата извади думите ми от контекста. Тогава ме попитаха дали ще продължа да ходя на Миланело, а аз съм казал нещо от сорта на: „Да, но после някой ще трябва да следва това, за което сме се разбрали“. Трябва да съм казал нещо подобно, след което пресата взима тези думи и ги завърта както реши“, оплака се Берлускони.