Отборите на Милан и Байерн изнесоха истинско зрелище на феновете, събрали се на „Солджър Фийлд“ в Чикаго. Двубоят от приятелския турнир International Champions Cup завърши при 3:3 в редовното време, което наложи изпълнение на дузпи, а в него триумфът остана за италианците с 5:3.

Така бившият тим на новия наставник на Байерн Карло Анчелоти му донесе първото огорчение в контролите, където активът на италианския тактик беше 3 победи от 3 срещи дотук. Големият герой за „росонерите“ при изстрелите от бялата точка бе младият вратар Джанлуиджи Донарума. Той направи единственото спасяване, като хвана дузпата на Рафиня.

Американските фенове също имаха друг повод да следят с интерес мача – Анчелоти пусна като титуляр роденият в САЩ Юлиан Грийн, който обаче не направи нищо запомнящо се в своите близо 80 минути на терена.

Милан откри резултата в 23-ата минута, когато грешка на завърналия се в игра след дълго лечение на контузия Холгер Бадщубер изведе М'Байе Нианг сам срещу вратаря. Французинът напредна уверено и без проблеми преодоля Свен Улрайх с шут по тревата.

Авансът на италианците издържа само 6 минути. Давид Алаба центрира по перфектен начин към Франк Рибери, а ветеранът с безмилостно воле не даде никакви шансове за реакция на Донарума – 1:1.

В 38-ата минута Алаба се възползва от слабостите в защитата на Милан и сътвори пълен обрат. Австриецът получи топката с гръб към вратата пред наказателното поле и получи достатъчно време, за да се обърне и стреля покрай плонжа на Донарума за 2:1.

Милан възстанови равенството само 4 минути след почивката. Тогава защитата на Байерн не можа да отбие топката и тя попадна право у Андреа Бертолачи. Халфът дори не се замисли, а шутира от въздуха, докато Свен Улрайх само изгледа на място как кълбото влита в мрежата му – 2:2.

В 61-ата минута Милан отново излезе напред. Юрай Куцка отправи мощен удар от над 30 метра, а топката рикошира неприятно за вратаря Улрайх, който вече бе тръгнал в друга посока.

Изглеждаше така сякаш италианците ще успеят да спечелят в редовното време, но минутка преди края Жерсон Вергара събори Хуан Бернат в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа, а Франк Рибери не трепна, за да фиксира окончателното 3:3.

След последния съдийски сигнал двата тима преминаха към изпълнения на дузпи, където спасяването на Донарума се оказа решаващо.