Нападателят на Милан Карлос Бака беше на крачка от изходящ трансфер през лятото, но сделка за подписа му нямаше и той остана на "Сан Сиро". Но вероятността да не завърши кампанията при "росонерите" е голяма, тъй като е все по-възможно да премине в ПСЖ през зимата. 

Според вестник "Сън", който се позовава на източници от френския клуб, още през декември се очаква да бъде отправена оферта за подписа на колумбиеца. Желанието за привличането му е лично на наставника Унай Емери, който работи с него навремето в Севиля. 

Парижани имаха други цели на трансферния пазар през лятото. Те искаха да се подсилят с Антоан Гризман от Атлетико Мадрид, но "дюшекчиите" не се навиха да продават. Затова сега Емери се е ориентирал към втората си опция, макар да му се наложи да изчака поне два месеца. 

Милан купи Карлос Бака за 30 млн. евро и ще иска поне толкова пари от новия му клуб. Нападателят се представя на ниво от началото на този сезон, като вече има 5 гола в 6 мача с червено-черния екип, но пък неведнъж е казвал, че му се играе в Шампионската лига и затова може да си тръгне.